Shop owners hit out at BT over junction box

Retro Shop Owners John Jackson and Brother  Paul are annoyed at the Bt box placed outside the shop. Picture Richard Ponter 142044

Retro Shop Owners John Jackson and Brother Paul are annoyed at the Bt box placed outside the shop. Picture Richard Ponter 142044

16
Have your say

The owners of one of Scarborough’s most iconic shop fronts are locked in a battle with BT after the phone provider stuck a large junction box in front of its window.

John and Paul Jackson, who run Retro 36 in St Nicholas Street, returned from a trip to London last week to collect a national award to find that the “monstrosity” had been dumped in front of their shop.

The junction box replaced a smaller one that was previously there and the brothers also say that the workmen appear to have cut away part of the 
shop front to get the 
box into place.

John told the Scarborough News: “My dad saw someone measuring up a while back 
so we contacted BT Open
Reach, which installs them, and expressed our concerns.

“We went down to London and returned on May 9 to find the box in place, I’m sure it’s not a coincidence it was done when we were not there.

“We have spoken them again and their attitude seems to be that they can put the box where they like and there is nothing we can do about it.

“It looks terrible and blocks off part of our window display.
“We put a lot of effort into the windows, it is something we are known for.”

The pair have been using their Twitter account to highlight their fight with the internet provider, and have drawn Shop owners hit out at BT over junction box a lot of support from their followers.

A BT spokesman told the Scarborough News that the a box had been at that location since the 1970s.

They added: “This cabinet in question is not new and has been in situ for a number of years, legally positioned on the public highway.

“To provide superfast broadband to local homes and business we have had to re-cover the existing cabinet.

“We have offered to repaint the new cover to match in with the shop frontage as it was previously but that offer was declined.

“A manager has re-visited the site and can find no damage to the shop frontage caused by this upgrade.”